top of page

Benjamin Østvold om veien mot VM


Benjamin Øsfold er klar til å satse mot en ny sesong, foto: Glenn A. Sagstad


Vi har satt oss ned med Benjamin Østvold for en prat samt å reflektere over en sommer fylt med dedikert trening og en sterk fokus på å bygge grunnlaget mot vinterens store mål – VM på hjemmebane. Østvold, som nylig mottok et stipend fra Toten Sparebank, deler sine tanker om hvordan støtte er viktig i en tid hvor idrettens økonomi har vært utfordrende.


"Sommeren har vært bra," begynner Østvold, "med mye fokus på trening og forberedelser. Vi legger ned 2 til 3 treningsøkter om dagen for å være best mulig rustet til det som kommer, spesielt med tanke på VM."


Østvold ble nylig tildelt et stipend fra Toten Sparebank, en anerkjennelse som han beskriver som ekstremt verdifull. "Det er ikke lett å satse fullt ut på idretten," erkjenner han, "det krever mye tid og ressurser." Stipendet på 30 000 kroner har kommet godt med, spesielt med tanke på utfordringene som har oppstått etter koronapandemien.


Når det gjelder idrettens økonomi, påpeker Østvold at mange bedrifter har hatt vanskeligheter med å opprettholde sponsoravtaler, noe som også har påvirket ham personlig. "Jeg har mistet en del sponsorer inn mot neste sesong," forklarer han, "men jeg setter stor pris på de som har støttet meg ekstra etter at jeg fikk stipendet."


Forrige uke ble det klart at Østvold ikke vil være en del av A-laget i hopp kommende sesong. Til tross for skuffelsen, ser han det som rettferdig. "Robert Johansson fortjener plassen," innrømmer Østvold, "han hadde bedre resultater i World Cup sammenlagt, så det er fair."


Med VM i hopp i Trondheim som et av årets store mål, er Østvold motivert og klar for utfordringene som ligger foran ham. "Det å kunne konkurrere på hjemmebane er utrolig stort," sier han entusiastisk, "og mitt mål er å stå på toppen i Trondheim til vinteren. Jeg har stor tro på at vi kan få til noe stort."


Når det gjelder den nye landslagstreneren Magnus Brevik, uttrykker Østvold optimisme. "Magnus gjorde det bra som midlertidig trener, og jeg liker hans tilnærming. Jeg tror det kan bli veldig bra under hans ledelse," sier han.


Benjamin Østvold retter nå fokuset mot sesongforberedelser og planlegger å starte konkurransesesongen igjen i september. "Jeg ønsker å legge et sterkt fysisk grunnlag nå," forklarer han, "så jeg starter tidlig for å være best mulig rustet til vinteren."10 views

Recent Posts

See All

Opmerkingen


bottom of page