top of page
  • pulsenavtoten

Barn Innelåst i Badstue i Fredvika – Nødetatene Rykket UtMandag kveld rykket nødetatene ut til Fredvika etter melding om at et barn hadde blitt innelåst i en badstue hvor døren hadde gått i vranglås.


Den unge jenta, som er under ti år gammel, ble raskt reddet ut og fraktet til legevakten for videre behandling og kontroll. Hun var ved bevissthet, men tydelig preget av det lange oppholdet i den varme badstuen.


Operasjonsleder Bård Einar Hoft fra politiet i Innlandet uttalte til OA mandag kveld at jenta hadde kommet bort fra foreldrene sine, som etter leting oppdaget at hun var blitt innelåst i badstuen ved badeplassen.


Politi ble varslet og rykket ut til stedet, men trengte hjelp til å få opp døren.

– Vi fikk assistanse fra brannvesenet til å åpne døren, og helsepersonell tok seg av jenta da hun ble hentet ut, sier Hoft.


Ifølge politiet hadde jenta vært inne i badstuen i omtrent 40 minutter og var merkbart påvirket av det lange oppholdet. – Hun var bevisst da hun kom ut, men er fraktet til legevakt for en sjekk for sikkerhets skyld, sier operasjonslederen.


Det er Den Norske Turistforening (DNT) som eier og drifter badstuen som står ved vannkanten på badeplassen Fredvika i Gjøvik. Hendelsen har fått stor oppmerksomhet, og både helsepersonell og nødetatene berømmer innsatsen til de involverte som bidro til en rask og effektiv redning.


Per Hovland, daglig leder i DNT Gjøvik og omegn sier til VG at han nå undersøker hva som kan ha skjedd i badstuen. Han kjenner ikke til hendelsesforløpet per nå.


– Det er uheldig og tragisk, legger Hovland til.
6 views0 comments

Comments


bottom of page