top of page
  • pulsenavtoten

Arild Ødegaard (Sp) overrasker med uventet avgang fra kontrollutvalget


Illustrasjonsbilde.


Under et møte i kontrollutvalget tirsdag forlot den erfarne politikeren Arild Ødegaard (Sp) vervet, til stor overraskelse for sine kolleger. Årsaken til avgangen kommer etter at Ødegaard ble fratatt ledervervet i kontrollutvalget etter det siste nyvalget av medlemmer.


Overraskende Avgang Etter Oppvaskmøte

Møtet, som var det første etter nyvalget, begynte med intense diskusjoner mellom medlemmene om de nylige hendelsene. Ødegaard tok til slutt ordet og kunngjorde sin avgang:


– Med bakgrunn av at posisjonen i kommunestyret, og etter omvalget nå også har flertallet i kontrollutvalget, har gitt til kjenne at de ikke har tillit til meg og mener jeg er uegnet, velger jeg å fratre som medlem av kontrollutvalget. og forlot deretter møtet, etterlater de andre medlemmene forvirret og overrasket.


Uenighet Mellom Politikere

Underveis i møtet uttrykte medlemmet Kjetil Borglund (Ap) misnøye med hvordan medlemmer fra Senterpartiet hadde behandlet ham i lys av mistillitsforslaget. Ødegaard på sin side sa seg uenig i anklagene og hevdet han ikke hadde kjennskap til dem.


Fremtiden for Kontrollutvalget

Den nye lederen, Leif Petter Hansen (H), var ikke klar over Ødegaards avgang, men understreket at dette nå blir en sak for kommunestyret å håndtere. Han forsikret imidlertid om at kontrollutvalget vil fortsette sitt arbeid uavhengig av politiske posisjoner.


Ødegaards Bekymring for Den Politiske Situasjonen

Ødegaard uttrykte bekymring for den politiske situasjonen på Vestre Toten og kritiserte den for å være problematisk. Han frykter at den politiske uroen vil påvirke arbeidet til kontrollutvalget.


Oppfordring til Samarbeid Fra Ny Leder

Den nye lederen, Hansen, forsikret om at kontrollutvalget vil fortsette å jobbe uavhengig av politiske ståsteder og oppfordret til samarbeid på tvers av partigrensene. Han avviste bekymringer om at flertallets posisjon i kontrollutvalget ville påvirke deres arbeid.

3 views0 comments

Comments


bottom of page