top of page
  • pulsenavtoten

Økonomisk utfordringer preger påskeferien for mange nordmennEn ny landsomfattende undersøkelse utført av Opinion på oppdrag fra Røde Kors avslører at økonomiske bekymringer setter sitt preg på påskeferien for mange nordmenn. Hele 45 prosent av barnefamilier rapporterer at de har dårligere økonomi i årets påskeferie sammenlignet med tidligere.


Marta Eika, leder for landsråd omsorg i Røde Kors, uttaler: "Å få hverdagen til å gå opp er svært krevende for mange nå. Vi merker at mennesker som aldri har tatt kontakt med oss tidligere for hjelp, nå ber om hjelp." Eika påpeker også at for dem som allerede strever økonomisk, har situasjonen gått fra vondt til verre, og dette kan føles ekstra tungt i ferie- og høytidsperioder.


Undersøkelsen avslører at én av sju nordmenn gruer seg til påskeferien på grunn av sin personlige økonomi. Denne andelen er dobbelt så høy blant dem som har hjemmeboende barn sammenlignet med dem uten barn i husstanden.


Røde Kors har observert en økning i etterspørselen etter gratis påskeferieopphold, og denne påsken arrangeres turer for 600 barn og deres foresatte gjennom Røde Kors. Disse ferieoppholdene inkluderer overnatting, aktiviteter og måltider, noe som gir en trygghet for deltakerne om at det vil være nok mat på bordet gjennom flere dager.


Med stadig økende økonomisk press er slike tilbud fra frivillige organisasjoner som Røde Kors avgjørende for å gi sårbare familier og enkeltpersoner muligheten til å nyte en bekymringsløs påskeferie.

4 views0 comments

Comments


bottom of page