top of page

Øivind Rogne og jakten på den perfekte kaken

Updated: Mar 31


Foto: NRK.


Det er en spent men entusiastisk Øivind Rogne som snart skal entre TV-ruta i NRKs store kakemesterskap. Med en oppvekst fylt med lukten av nybakte kaker og en lidenskap for tradisjonelle smaker, er han mer enn klar for utfordringen som venter.


Baking i blodet

For Rogne startet bakeinteressen tidlig. – Moren min elsket å bake så jeg fikk det nesten inn med morsmjelka, forteller han. Likevel valgte han en annen vei i yrkeslivet, med roller innen sykepleie, ambulansetjeneste og som cabin crew. Men bakingen har aldri sluppet taket og nå er det på tide å virkelig vise hva han kan.


Tradisjon med en vri

Om det er en kake Rogne verdsetter høyt, så er det fyrstekaken. – Jeg liker å gi den litt ekstra piff med ripslikør og forskjellige nøtter, forklarer han. For ham er det viktig å bevare norske baketradisjoner og ikke alltid se til fransk konditorkunst. – Vi har så mye godt her i Norge!


Mindre matlæring i skolen

Han er opptatt av at dagens barn får mindre opplæring i baking enn før. – Da jeg gikk på skolen, hadde vi heimkunnskap hvor vi faktisk lærte grunnleggende matlaging. Nå er det mye ferdigkjøpt mat og det er synd sier han ettertenksomt.


Sterkt samhold blant deltakerne

Men konkurransen handler ikke bare om baking – det er også en sosial opplevelse. Rogne har allerede blitt godt kjent med de andre deltakerne. – Vi hadde et utrolig koselig julebord på Toten tre dager fylt med latter og god mat forteller han begeistret.


Nerver og forventninger

Selv om han gleder seg til å se seg selv på skjermen er det med en viss spenning. – Vi har premierefest i Bergen og jeg får se hvordan det ser ut før jeg bestemmer meg for å se resten ler han.


Strenge dommere og press

Det er ingen tvil om at konkurransen blir krevende. – Dommerne vet hva de vil ha og det er lett å gjøre feil når nervene tar over. Kameraene er der, presset øker, og plutselig glemmer du de enkleste ting, innrømmer han.


Hva skjer etter konkurransen?

Selv om baking er en stor del av livet hans, har han ingen planer om å satse kommersielt. – Jeg tar noen bestillinger for kjente og nære, men det er mest for gleden ved å bake, sier han.


En positiv opplevelse

Med et smil og en optimistisk holdning ser Rogne frem til eventyret. – Jeg er født positiv og skal forlate planeten positiv, sier han lattermildt.

bottom of page